Békülne riválisaival az Apple új vezére

Vágólapra másolva!
Nem lenne jó ötlet az iPad és a MacBook Air kombinálása Tim Cook, az Apple vezetője szerint. A rekordbevételeket produkáló vállalat vezetője békülne a pereskedő konkurensekkel, befejezné Steve Jobs harcát.
Vágólapra másolva!

Az Apple vezetője a cég negyedéves pénzügyi eredményeinek bejelentésére szolgáló konferenciahíváson beszélt arról, hogy milyen irányt vesz a cég. Cook elmondta, hogy nem szereti a szabadalmi pereskedést, ami arra enged következtetni, hogy a cég új vezetője lassan kiszállna a mobil-, és tabletgyártók közt dúló háborúból.

Steve Jobs harcolt volna, Tim Cook békülne

A szabadalmakkal kapcsolatos pereskedést még az Android elpusztítására törő Steve Jobs indította el, aki az első androidos készülékek megjelenésekor gyűlölettől túlfűtötten beszélt a rivális termékről: "Az utolsó lélegzetvételemig küzdök, ha kell, az Apple negyvenmilliárd dollárját az utolsó centig elköltöm azért, hogy ezt helyrehozzam. El fogom pusztítani az Androidot, mert az egy lopott termék. Termonukleáris háborút indítok ellene" - áll a Steve Jobs halála után megjelent életrajzi kötetben. A békülés felé mutató jel az is, hogy Tim Cook a közeljövőben leül tárgyalni a legnagyobb konkurenciának számító Samsung vezérigazgatjójával.

Tim Cook egy kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy nem célja a laptopok és tabletek összeolvasztása. "Mindent lehet arra kényszeríteni, hogy konvergáljon. Az a baj ezzel, hogy kompromisszumokkal jár, és elkezdesz olyan kompromisszumokat kötni, ami senkinek se kedvez" - mondta Cook a különböző kütyük univerzálissá tételéről. Az Apple vezetője szerint akár hűtőgépet és kenyérpirítót is lehet keresztezni, de a végeredmény valószínűleg egyáltalán nem lesz vonzó a vásárlóknak. Az Apple nem is akar megpróbálkozni ilyen termékekkel - mondta Cook.

Nem akarnak hibrid gépet

Az igazgató jövőképe gyökeresen eltér az Intel chipgyártóétől, ami szívesen látná a saját processzorait az Apple keresett táblagépeiben. Jelenleg a Mac számítógépek Intel chipekkel üzemelnek, az iPadben viszont az Apple ARM-alapú A5X chipje található. Míg az Intel a laptop és tablet között szabadon alakítható gépekben látja a jövőt, Cook cége várhatóan teljesen el fog zárkózni az ilyen megoldásoktól.