Facebookon kapták el a pingvintolvajokat

Vágólapra másolva!
A Másnaposok című filmre hasonlító események után a legnagyobb közösségi oldalra feltöltött tartalmakból derül ki a válasz a nagy kérdésre: mi történt előző este?
Vágólapra másolva!

Delfinekkel úszott, pingvint lopott, majd minderről képeket és videókat töltött fel Facebookra három férfi, akiket végül a közösségi oldalra feltett tartalmak alapján kaptak el a hatóságok - olvasható a Yahoo hírportálján. Az ausztrál Sea World nevű vizi állatparkban történt eseményekről az alábbi videón nézhetik meg az ABC beszámolóját.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Az ABC-riportjában részletek láthatóak az esete eseményeiből is

A Másnaposok című film eseményeire kísértetiesen hasonlító történetben a három férfi a pingvint hotelszobájába vitte fel, reggel pedig halálra rémülve konstatálták, hogy egy állat van az ágy mellett. A Dirk névre hallgató állatot a legközelebbi vízparton elengedték, a pingvint azonban egy kiüldözte valami - vélhetően egy cápa - a vízből. Dirk hányattatásai ezzel nem értek véget, a parton egy kutya kergette meg, és csak ezek után mentették meg az eset szemtanúi.

Nemsokkal később a három férfit elkapta a rendőrség, a pingvint pedig visszaszállították a Sea Worldbe, gondozója szerint kezdeti riadtsága után már teljesen jól van. Rhys Jones, a pingvinlopásban részt vevő három férfi egyike a reggeli 7news hírműsorban a trió nevében nyilatkozva elmondta, hogy nagyon sajnálják az esetet. A csapat jövő hónapban áll bíróság elé, a birtokháborításról, lopásról és egy védett állat engedély nélküli tartásáról kell számot adniuk.