Átlépte a 900 milliót a facebookozók száma

Vágólapra másolva!
A Facebook tőzsdei bevezetésével kapcsolatban benyújtott dokumentumok szerint egy hónapban már több mint kilencszázmillióan használják a világ legnépszerűbb közösségi oldalát.
Vágólapra másolva!

A tőzsdei bevezetésével kapcsolatban az amerikai hatóságoknak folyamatosan adatokat szolgáltató Facebook által kiadott friss dokumentum szerint a közösségi oldalt márciusban már havi átlagban kilencszázmillió ember kereste fel - adta hírül a Wall Street Journal amerikai üzleti lap technológiai blogja. A Facebook felhasználói tábora tavaly decemberben még 800 millió főt számlált, az év eleje tájékán azonban már 850 milliósra bővült, márciusra pedig elérte a 900 milliót is.

Ezzel a felhasználói számmal a Facebook a világ harmadik legnépesebb országa lehetne Kína és India után: a közösségi oldalt most közel háromszor annyian használják, mint az Egyesült Államok teljes lakossága. A közösségi oldal működtetői szerint ez a szám az oldalt aktívan használó internetezőket jelöli, a korábban létrehozott, de nem használt fiókok nem számítanak bele. A lap szerint a tavaly év második felére visszaesett a facebookozók számának növekedése - az év végén már csak 5,6 százalékkal bővült -, de az idei év első negyedében valamelyest növekedésnek indult (6,6 százalék).