Xbox-grafikájuk lesz a mobiloknak

Vágólapra másolva!
Az Nvidia cég várakozásai szerint a mobiltelefonokba és tabletekbe szerelt lapkák teljesítménye két éven belül annyit fejlődik majd, hogy a hordozható kütyükben hamarosan ugyanolyan látványvilágú játékok fognak megjelenni, amilyeneket Xbox 360-on megszoktak a játékosok.
Vágólapra másolva!

A grafikus chipeket gyártó cég napokban publikált előrejelzései szerint a mobil eszközökben használatos lapkák teljesítménye olyan dinamikusan növekszik, hogy hamarosan nem lesz különbség a táblagépen vagy okostelefonon, illetve a tévére kapcsolt konzolon futó játékok látványvilága között.

A Nvidia várakozásai szerint 2013-ra már olyan fejlett mobilchipes megoldások lesznek elérhetők, amelyek ugyanolyan látványos játékokat tudnak majd megjeleníteni, mint napjainkban egy Xbox 360 játékkonzol. 2014-re a vállalat szerint a mobil eszközök teljesítménye már lekörözi majd a jelenleg kapható Microsoft-konzolét, azaz két év múlva az Xbox 360-énál szebb játékok lesznek elérhetők a tabletre és okostelefonokra - írja a CNet amerikai technológiai hírportál.

Ez jelentősen átalakíthatja a videojátékok piacát: néhány éven belül a tévés játékkonzolok új, még szebb játékok futtatására képes generációja is elérhetővé válik. Bár ekkor a tabletek és okostelefonok megint lemaradásba kerülnek, fejlettségi szintjük lehetővé teszi azt, hogy ne csupán primitív programokat, hanem profi játékokat adjanak ki rájuk.