Háromszázszorosára nőtt a Goggle-főnök fizetése

Vágólapra másolva!
Nem kell sajnálni Eric Schmidtet, akit a Google elnök-vezérigazgatói székében 2011 januárjában Larry Page, a keresőóriás alapítója váltott le. A Google igazgatóságának elnöki pozícióját betöltő Schmidt lényegesen többet keresett tavaly, mint vezetőként bármikor - adta hírül az Associated Press hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A bónuszokkal és részvényopciókkal együtt 101 millió dollára értékelik Eric Schmidt éves kompenzációs csomagját. Az összeg több mint háromszázszorosa a vezető korábbi fizetésének. A Google 2010-es pénzügyi jelentéseiből kiderül, hogy Schmidt évi 312 ezer dollárt - több mint hetvenmillió forintot - keresett a keresőcég vezetőjeként.

Az összeg a vezető legendás egy dolláros fizetése mellé járó részvényopciókból és egyéb kompenzációs megoldásokkal együtt lett 313 ezer dollár. Az igazgatóság vezetőjeként azonban már havi 1,25 millió dollár jár Scmidtnek. 2011-ben, a pozíció átadásának évében a cég hatmillió dolláros bónusszal és 264 ezer dollárnyi juttatásokkal jutalmazta az igazgatót.

Forrás: AFP
Az igazgatótanács elnökeként jobban keres Eric Schmidt

A Google elnök vezérigazgatói székében Larry Page sem keres jobban. Page 2005 óta jelképes egy dolláros fizetést kap a cégtől kompenzációs csomaggal együtt. A neki járó üdülési bónuszt azonban időnként igénybe veszi, így keresett 2010-ben 1723 dollárt.

A havi fizetés mértéke egyik Google vezetőnek sem létfontosságú dolog - írja az Associated Press. A cég 2004-es tőzsdére vonulásával a két alapító és a tapasztalt menedzsernek és egyfajta vállalati apafigurának felvett Schmidt dollármilliárdossá váltak.