Videojátékon is gyakorolt a norvég tömeggyilkos

Vágólapra másolva!
Néhány éve a World of Warcraft című online szerepjáték rabja volt, az Utoya szigetén elkövetett tömegmészárlásra viszont többek közt a Call of Duty nevű lövöldözős játékban készült fel Anders Behring Breivik, a bíróság előtt álló norvég tömeggyilkos.
Vágólapra másolva!

Breivik a bírósági meghallgatásán elmondta, hogy a 69 halálos áldozatot követelő tavaly nyári vérengzésére a Call of Duty: Modern Warfare 2 című játékban készült fel, amelyben a géppisztollyal való célzást gyakorolta, a programban ugyanis a valóságban is létező fegyverek virtuális mását veheti kézbe a játékos.

Ugyanakkor a tömeggyilkos maga is beismerte, hogy a modern fegyver holografikus célzóberendezését videojátékos előélet nélkül is nagyon könnyű megtanulni, ráadásul a virtuális tréningek mellett valódi lőtereken is gyakorolta a fegyverhasználatot, így nem lehet azt mondani, hogy kizárólag virtuálisan készült volna fel a tettére - számolt be a Guardian brit napilap hírportálja.

Korábban szerepjátékok függője volt

2006-ban és 2007-ben Breivik egy internetes szerepjáték, a World of Warcraft (WoW) rabja volt, saját bevallása szerint azonban a szerepjáték iránti rajongásának semmi köze nem volt későbbi merényletéhez. Később Konzervatív és Konzervatívizmus beceneveken futó virtuális női karakterekkel folytatta a szerepjátékot, amelyben egykori játékostársai alapvetően normálisnak, bár indokolatlanul ideges típusnak tartották Breiviket - adta hírül a Kotaku videojátékos blog.