Olcsó tabletekkel megy neki az Androidnak a Microsoft

Vágólapra másolva!
Az Intellel együttműködve készül a Microsoft a táblagépek piacának bevételére: idén harminckét Windows 8-as táblagép érkezik, jövőre az Apple részesedését is jelentősen visszaszorítanák. Az olcsó modellekkel az Android, a drágákkal az iPaddel konkurálnak majd a gyártók.
Vágólapra másolva!

Erről a Digitimes nevű tajvani technológiai hírportál számolt be belső forrásokra hivatkozva. A portál értesülései szerint még az idei év végéig harminckét különböző Windows 8-at futtató táblagép kerül a boltokba.A tabletek terén eddig nem túl rózsásan teljesítő Microsoft sokat vár az új típusú eszközök támogatásától, reményei szerint az Apple iPadjének 70 százalékos piaci részesedését a jövő év közepéig képes lesz 50 százalékra leszorítani - írja a Digitimes.

A hírportál információi szerint az Acer, az Asus, a Dell, a HP, a Lenovo és a Toshiba is még az idén piacra fog dobni Windows 8-as táblagépeket.A Digitimes úgy tudja, hogy az Acer és a Lenovo olcsó, háromszáz dolláros, vagyis hetvenezer forintnak megfelelő összegbe kerülő alapmodelleket is piacra kíván dobni a drágább, ezer dolláros, vagyis kétszázezer forintnál is többet kóstáló modellek mellett. Az előbbi készülékekkel a gyártók az olcsó androidos táblaszámítógépekkel akarják felvenni a versenyt, míg az utóbbiakat az iPad riválisául szánják.

A Windows 8 próbaverziójával szerzett tabletes tapasztalatainkat itt olvashatja el.