Felére alkudta le Zuckerberg az Instagram árát

Vágólapra másolva!
A felére alkudta le az Instagram fotós szolgáltatás árát Mark Zuckerberg. Az üzletet egy hétvége alatt ütötték nyélbe, Zuckerberg egymilliárd dollárt spórolt az ügyes alkudozással. 
Vágólapra másolva!

A piac többnyire túlzásnak tartotta a Facebook által az Instagram fotómegosztó alkalmazásért fizetett egymilliárd dollárt. A Wall Street Journal információi szerint azonban ez az ár már egy kemény alku eredménye. A lap információi szerint a tárgyalást rendkívül gyorsan zavarták le Zuckerbeg Palo Alto-i házában, három nap kellett csupán a részletek megbeszélésére. Mark Zuckerberg az utolsó pillanatig kihagyta az ügyből a közösségi oldal igazgatótanácsát, a Wall Street Journal forrásai szerint csak a tárgyalások harmadik napján szólt nekik a tanácsnak. "Nem tanácskoztak velünk, hanem közölték a helyzetet" - mondta az eljárásról a lap forrása.

Mark Zuckerberg a Facebook részvények 28 százalékát birtokolja, a szavazati jogoknak pedig 57 százaléka az övé, ezért szabadon dönthet arról, merre megy a cég. Kevin Systrom, az Instagram alapítója hasonló helyzetben volt, ő a cégének 45 százalékát birtokolta, így ketten elegek voltak a döntéshez.

Forrás: AFP/Justin Sullivan
Félpénzen vette meg az Instagramot

A Wall Street Journal szerint az alku úgy zajlott, hogy Zuckerberg megkérte az Instagram alapítóját, hogy értékelje fel a Facebookot. Mivel részvényekben akart fizetni a felvásárolt fotós startupért, ezért indult ezen az úton a Facebook atyja. Ha a Facebook olyan 200 milliárd dollárt érő cég lehet egy napon, mint a Google, akkor az Instagram ára az egy százaléka körül lehet - ajánlotta Zuckerberg a Wall Street Journal szerint.

A felvásárlási tárgyalások és a szerződések aláírása után Mark Zuckerberg visszatért a fotós szolgáltatásra, amit tavaly nyár óta nem használt. Az első feltöltött képe Beast nevű pulijáról készült.