Kínát támadta az Anonymous

Vágólapra másolva!
Nagy hadműveletet hajtott végre kínai weboldalak ellen az Anonymous. A hackerek közel ötszáz kínai szájtot törtek fel, és a kormány elleni lázadásra szólították fel a kínaiakat - adta hírül a BBC brit közszolgálati csatorna internetes híroldala.
Vágólapra másolva!

Közel ötszáz kínai weboldalt tört fel az Anonymous hackercsoport. A deface támadás a kormányügynökségek, kereskedelmi szervezetek és cégek weboldalai ellen irányult. A hackerek a szervezetek honlapját olyan oldalakra cserélték le, amelyek a Nagy Tűzfal megkerülésére szolgáló szoftverekről adtak hírt. A feltett oldal a kínai kormány kemény kezű internetcenzúráját is elítélte. Az Anonymous angol nyelvű üzenete a szervezethez való csatlakozásra és a rezsim elleni tiltakozásra buzdította a kínai netezőket.

A támadásról az Anonymous China nevű Twitter-felhasználó adott hírt. A hackerek által elérhetővé tett listák szerint az akció során 485 weblapra jutott be az Anonymous. A kínai netcenzúra elleni tiltakozó üzenet közzététele mellett a hackerek jelszavakat, e-mail címeket és egyéb adatokat is gyűjtöttek a feltört oldalakról.

A támadás létét is tagadják a kínai kormánytisztviselők. Az Anonymous listáján szereplő honlapok közül azonban több a mai napig elérhetetlen, másokon pedig még a hackerek által feltöltött forradalmi szöveg látható a nyitólap helyett. A takarítást ugyan elkezdték a kínai rendszergazdák, ám az Anonymous egy második támadási hullámmal megzavarta őket a helyreállításban.