Új országba menekítik a Microsoft szoftverközpontját

Vágólapra másolva!
Szabadalomsértéssel kapcsolatos peres ügyei miatt Németországból Hollandiába költözteti a Microsoft európai szoftverdisztribúciós központját - jelentette be a cég hétfőn.
Vágólapra másolva!

A Microsoft szóvivője a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a cég szoftvereinek logisztikai terjesztését végző németországi központ költöztetése már folyamatban van, és egy peres eljárás miatt kerül rá sor. A Microsoftot a Motorola cég perelte be a h.264 nevű videotömörítési eljárás használatával kapcsolatban, amelyet a szoftvercég többek közt a Windows 7-ben, illetve saját játékkonzoljában, az Xbox 360-ban is felhasznál.

A Motorola vádjai szerint a Microsoft jogtalanul használja termékaiben a videoszabványt: ha pedig a bíróság április közepén az előbbi cégnek ad igazat, annak összes kulcsfontosságú termékének forgalmazását megtilthatja Németországban. A szoftveróriás ezért elővigyázatosságból már a döntést megelőzően Hollandiába költözteti teljes szoftverdisztribúciós központját, miután a Motorola elutasította 300 millió dollárról szóló kártérítési ajánlatát.