Visszakapja laptopját a torrentező kislány

Vágólapra másolva!
Megszünteti a nyomozást a kalózkodással vádolt finn kislány ellen a rendőrség. A néhány dalt letöltő gyerek karácsonyra visszakaphatja elkobzott laptopját is.
Vágólapra másolva!

Hamarosan visszakaphatja elkobzott mickmackós laptopját a kalózkodással vádolt kilencéves finn kislány - adta hírül a Boy Genius Report technológiai blog. A finn rendőrség egyben meg is szünteti a nyomozást a kislány ellen. Az ügy másik hivatalos szereplője, a CIAPC szerzőijog-védő szervezet is jobb belátásra tért, visszavonták a feljelentésüket, emiatt érhet véget az ügy. Mind a rendőrséget, mind a jogvédőket rossz színben tüntette fel a kilencéves gyerek elleni nyomozás és a rajzfilmfigurával díszített laptop lefoglalása.

A kislánynak az elmúlt heteket sem kellett számítógép nélkül töltenie. A razzia híre után névtelenséget kérő adományozók egy használt, de jó állapotú MacBook Pro laptoppal lepték meg. Az apa beszámolója szerint a kislány azonnal birtokba vette a számítógépet, és internetes játékokat kezdett próbálgatni.

A kislány gépét november 23-án foglalta le a rendőrség a CIAPC nevű finn szerzőijog-végő szervezet vizsgálatai nyomán. A szervezet szerint a család egyik gépéről a Chisu nevű finn énekesnő egyik albumát töltötték le és osztották meg. A jogvédők 600 eurós, azaz 170 ezer forintos kártérítés megfizetése ellenében ajánlottak peren kívüli egyezséget. Mivel a család elutasította a lehetőséget, rendőrségi ügy lett a letöltésből, a kislány micimackós laptopját pedig lefoglalták.