Kibékült egymással a HTC és az Apple

Vágólapra másolva!
A  két gyártó peren kívüli megállapodással rendezte vitás kérdéseit: az Apple és a HTC tíz évre szóló szerződés keretében licencelte egymás technológiai megoldásait.
Vágólapra másolva!

Az Apple és a HTC jogvitája 2010-ben kezdődött, amikor az Apple szabadalmainak jogtalan használatával vádolta meg tajvani vetélytársát. Bár az okostelefonjairól ismert HTC később a Google-tól és a grafikus chipeket gyártó S3 cég felvásárlása révén jelentősen bővítette szabadalmait, az Ars Technica amerikai technológiai hírportál szerint vesztésre állt, és pénzügyi helyzete sem túl rózsás.

A két vállalat a hétvégén teljesen váratlanul jelentette be, hogy peren kívüli megállapodásra kötött. A nem nyilvános pénzügyi hátterű megállapodás keretében mindkét cég tíz éven át jogosult felhasználni a termékeiben a másik cég jelenlegi, és jövőbeni szabadalmait - írja az Ars Technica.

Peter Chou, a HTC vezetője örvendetesnek találta a fejleményeket, közlése szerint végre az innovációra tud fókuszálni cége a jogviták helyett. Tim Cook, az Apple első embere is hasonlóképp vélekedett: "Továbbra is lézeres pontossággal fókuszálunk termékeink innovációjára." Az Apple továbbra is folytatja jogvitájátt az okostelefonok piacán legnagyobb riválisának számító Samsunggal.