Vágólapra másolva!
Már indulása előtt akadály gördült a MegaUpload tárhelyszolgáltatás utódjául szánt szolgáltatás elé: Kim Dotcom új projektje a bejegyzett webcímét vesztette el, de a kalózvezér alternatív címmel tervezni áthidalni a problémát.
Vágólapra másolva!

Az év elején Új-Zélandon letartóztatott, jelenleg házi őrizetben lévő kalózvezér néhány hete fedte fel részleteit a januárban bezárt Megaupload fájlmegosztó szolgáltatás utódjának. A Me.ga közeli jövőre ígért indulását azonban nem várt akadály gátolja: a szájt .ga végződésű címét az ilyen internetcímeket felügyelő közép-afrikai ország kormányzata felfüggesztette. Garuba illetékes minisztere szerint országa nem segédkezik szerzőijog-sértésben, illetve lelkiismeretlen emberek tevénykezésében, ezért felfüggesztette a Me.ga internetcímet - adta hírül a Stuff című új-zélandi hírportál.

Kim Dotcom azonban a Twitteren bejelentette, pánikra semmi ok, mivel rendelkezésre áll egy alternatív webcím az induláshoz. Dotcom szerint az eset jól jelzi, hogy az amerikai médiacégeknek milyen távolra terjed a befolyása a világon.

A kalózkirályként ismert Dotcom elképzelései szerint a Mega-rendszer tulajdonképpen egy központi szerverek nélkül, a világ különböző részein, elosztva működő szervereket használó tárhelyszolgáltatás lenne, amelyen mindent tikosítva tárolnak, így az üzemeltetők azt sem tudják, mi található szervereiknek, a tartalmakhoz való hozzáférhetőséget a felhasználók szabályozzák az adatok dekódolását lehetővé tevő kulcsok megosztásával.