Dollármilliókat kaszált a Facebook ügyvezetője

Vágólapra másolva!
A közösségi oldalban birtokolt több mint háromszázezer részvényen adott túl Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezetője, aki így több mint másfélmilliárd forintnak megfelelő extra vagyonra tett szert az ügyletből.
Vágólapra másolva!

A Mark Zuckerberg legfőbb bizalmasának számító üzletasszony összesen 353 ezer darab Facebook-részvényét adta el a múlt héten, derül ki a tőzsdei felügyeletnek leadott iratokból.

Sheryl Sandberg azért most adott túl a részvényeken, mert eddig a tavasz óta a tőzsdén lévő Facebook papírjait nem értékesíthette a hatályos szabályok értelmében. A közösségi oldal ügyvezetője még mindig mintegy húszmillió darab részvényt birtokol a cégben - adta hírül a Reuters.

Sandberg mellett a cég más felsővezetői, például David Spillane, a cég pénzügyi vezetője, és Ted Ullyot, a vállalat vezető jogtanácsosa is több millió dollár értékben adott el értékpapírokat. A Facebook májusi tőzsdei bevezetése óta először most adtak el részvényeket a cég felsővezetői. Maga Mark Zuckerberg, a szájt 28 éves alapítója megfogadta, hogy jövő év szeptemberéig semmiképpen nem adja el cége egyetlen részvényét sem.