Androidra és iPhone-ra is jön az Office

Vágólapra másolva!
A tervek szerint már a jövő év elején lesz a Microsoft Office mobil eszközökre szánt változata, amely iPhone-on, iPaden, de androidos eszközökön is használható lesz.
Vágólapra másolva!

Az Office Mobile megjelenését a cég hivatalosan nem jelentette be, de a The Verge amerikai technológiai hírportál több forrásból is értesült a vállalat terveiről.

A portál úgy tudja, hogy mind iOS-re, mind pedig Androidra a jövő év elején megérkezik a Microsoft Office. Az irodai programcsomag alapváltozata okostelefonokon és táblagépekre reklámokért cserébe ingyenes lesz, ám ez csak Word, Excel és Powerpoint dokumentumok megnyitását biztosítja majd a felhasználóknak.

A szerkesztési funkciókat az irodai program előfizetéses, Office 365 nevű változatának birtokában lehet majd elérni. Ez elsőként az Apple okostelefonok és táblagépek használói számára lesz elérhető, az androidos szerkesztőverzió megjelenéséről a hírportál egyelőre nem tudott meg információt. Jelenleg is léteznek Office-dokumentumok szerkesztését biztosító alkalmazások a két legnagyobb mobilplatformra, de a Microsoft eredeti Office-a ezekre eddig nem volt elérhető.