Szuper játékokat hoznak a Windows 8-as tabletek

Vágólapra másolva!
Az AMD legújabb, táblagépes lapkáját tartalmazó Windows 8-as tablete akár olyan látványos grafikájú játékokkal is elboldogulnak majd, mint a Call of Duty: Modern Warfare 2.
Vágólapra másolva!

Az Intel és az Nvidia mellett az AMD chipgyártó cég is gőzerővel készül az új Windows megjelenésével várhatóan szélesebb körben elterjedő táblagépekre. A társaság új, Z-60 nevű lapkáját hibrid, tehát teljes értékű Windows 8-at futtató táblagépekbe szánják.

Ezek - ellentétben a mobilprocesszorral szerelt, Windows RT-t futtató típusokkal - kicsit vastagabb, és nehezebb gépek. Az AMD szerint egy centiméteres vastagságú táblagépeket lehet gyártani a Z-60-as lapkára alapozva, ezek előnye, hogy a mobilprocesszorral szerelt típusokkal szemben gyakorlatilag teljes értékű számítógépként is működtethetők.

Forrás: Infinity Ward
A Callof Duty: Modern Warfare 2 pazar grafikája

A The Verge című amerikai technológiai portál beszámolója szerint az AMD Radeon HD 6250-es grafikus gyorsítót tarzalmazó lapka jóval nagyobb teljesítményt kínál a rivális, mobil eszközökbe szánt Intel Atom lapkánál. Az új AMD chip teljesítményre ahhoz is elegendő lesz, hogy egy olyen látványos játékot is tökéletesen futtasson - igaz, csak1024x768 pixeles felbontásban -, mint a Call of Duty: Modern Warfare 2. Bár az iPad és a drágább androidos táblagépek is egyre látványosabb játékokat tudnak futtatni, ezek részletessége még nem éri el a számítógépek és tévéhez kapcsolható konzolok színvonalát. Bár az AMD lapkája teljesítményben extrát nyújt, üzemideje pár órával alacsonyabb, hat-nyolc órás lesz riválisaihoz képest.