Súlyos adatrablás a magyar Pepsi honlapján

Vágólapra másolva!
Egy török hackercsapat feltörte az üditőitalgyártó cég magyar honlapján lévő promóciós oldalt, ahonnan mintegy ötvenezer felhasználó személyes adatait, jelszavait lopták el és publikálták az interneten. A pórul járt felhasználóknak érdemes azonnal megváltoztatniuk jelszavaikat.
Vágólapra másolva!

A feltörésről a Cyberwar News nevű hackerportál számolt be, szombat délután a 3d.pepsi.hu címen működő oldal helyén - amelyen eredetileg a Pepsi regisztrálós nyereményjátéka volt elérhető - a Maxney nevű török hackercsapat üzenete fogadta a látogatókat. A feltörésről az Anonymous hackercsoport magyar részlege adott hírt a Facebook-csoportjában.

A hackerportál híréhez csatolták azokat a linkeket is, amelyeken összesen tizennégy külön fájlra bontva a Pepsi nyereményjátékára regisztrált - a Cyberwar News szerint több mint ötvenezer - felhasználó személyes adatai tölthetők le. A listán a nevek, az e-mail címek, és a telefonszámok mellett a regisztrálók születési dátumai, és lakhelyük városai is megtalálhatók.

Forrás: 3d.Pepsi.hu
Ez az üzenet fogadta szombat délután a Pepsi honlapjára látogatókat

A fenti adatok mellett a kiszivárogtak a regisztrációhoz használt jelszavak is, amelyeket nem biztonságos módon, titkosítva tároltak a szerveren. Minden olyan felhasználónak, aki tudja, hogy regisztrált a Pepsi játékára, és a részvételhez olyan jelszót adott meg, amelyet más szolgáltatás, például levelezőoldalakon vagy közösségi szájtokon is használ, ajánlott azonnal megváltoztatnia jelszavait, hogy fiókjaihoz illetéktelenek ne férhessenek hozzá.

A Pepsi.hu-t működtető Fővárosi Ásványvíz- és Üdítőipari Zrt. még szombat este elérhetetlenné tette a feltört nyereményjátékos oldalt, az [origo]-val pedig közölte, hogy a cég vizsgálatot indít az eset kapcsán.