Indulásra kész a Microsoft iTunes-gyilkosa

xbox music
Vágólapra másolva!
Ismét zeneszolgáltatással próbálkozik a Microsoft. Az Xbox Music a Surface táblagépen, a cég okostelefonjain és az Xbox játékgépen lesz elérhető.
Vágólapra másolva!

Az Apple iTunes zeneboltjával és az Amazon Cloud Player nevű böngészőből elérhető zenelejátszójával akar versenyre kelni a Microsoft legújabb szolgáltatása - adta hírül a Reuters hírügynökség. A cég lemondott a sikertelen zenelejátszója után megmaradt, rossz emlékeket idéző Zune márkanévről, az új médiaszolgáltatás neve Xbox Music lesz.

A zeneszolgáltatás október 16-ától lesz elérhető az Xbox konzolokon. Az új Windows 8 és Windows Phone 8 operációs rendszerek megjelenése után pedig az ezeket futtató számítógépeken és okostelefonokon is működni fog a Microsoft zeneboltja. A szolgáltatás az Apple zeneboltjának és a Spotify testreszabható netes rádiónak a kevercse lesz. Az egyes számokat és albumokat meg is lehet venni, de van lehetőség a rádiózásra is. A reklámokat is tartalmazó zenefolyam hallgatása ingyenes lesz, havi tíz dollárért (körülbelül 2200 forint) pedig reklámmentes streamet is lehet venni. Az Xbox Music 30 millió számos kínálattal kezdi működését, ami négymillió dallal több, mint amit az Apple kínál.

Forrás: xbox.com
Sokadjára fut neki a zenebolt indításnak a Microsoft

A Microsoft évek óta vágyik arra, hogy beköltözzön a felhasználók nappalijába. Az Xbox 360 játékgép 2005-ös bemutatója óta világszerte 67 millió darabot adtak el az eszközből. Arra azonban csak egy másfél éve elkészített vizsgálat derített fényt, hogy a felhasználók az idejük hatvan százalékában nem játszanak a konzolon, hanem szórakoztató tartalmakat néznek. A játékgépen tévécsatornák és digitális filmkölcsönző is elérhető az Egyesült Államokban.

Az Xbox Music szolgáltatás kezdetben 22 országban lesz elérhető a Microsoft eszközein. A cég reményei szerint jövőre az androidon és az Apple készülékeken futó Xbox Music is elkészül.