Kéttenyérnyi szuperkijelzőt mutattak be

Vágólapra másolva!
Az Apple készülékek Retina kijelzőinél is nagyobb pixelsűrűségű kijelzőt mutatott be a japán Ortus Technology kijelzőgyártó. A nagyfelbontású kijelzőt orvosi és profi videós eszközökbe fogják beszerelni.
Vágólapra másolva!

4K-s felbontású, tablet méretű kijelzőt mutatott be egy japán alkatrészgyártó cég. A HD-felbontás négyszeresére, azaz 3840*2160 pixel megjelenítésére képes eszköz messze maga mögött hagyja az Apple táblagépeinek Retina kijelzőit.

Forrás: Ortus Technology
Négy darab HD-s film férne el az apró monitoron

Az Ortus Technology nevű cég elsősorban nem táblagépekbe, hanem profi felhasználásra szánja. Az orvosi eszközökbe, televíziós stúdiókban, vágószobákban lehet majd találkozni a kijelzővel. A 4K-s panel gyártásakor olyan, az Ortus által kidolgozott technológiákat használtak, amelyeknek köszönetően a 2D-s felvételek mélységet kapnak, így a kijelző 3D-snek tűnik.

A felbontási versenybe több gyártó is beszállt idén. Az LG májusban mutatott be egy olyan 5 hüvelykes átmérőjű prototípus kijelzőt, amely 1920*1080 pixeles felbontásra volt képes. Hasonló felbontású panel található a HTC kizárólag Japánban forgalmazott J nevű készülékében is.