Hátizsákból készül a Street View

google street view hátizsák
Vágólapra másolva!
Korábban már dolgozott autóra, triciklire, hójáróra, és zsúrkocsira szerelt, valamint vízalatti kamerákkal dolgozott, most azonban egy hátizsákban hordozható panorámakamerával rukkolt elő a Google. A hordozható kamerával járművel megközelíthetetlen útvonalak virtuális mását is elkészítheti a keresőcég.
Vágólapra másolva!

A Trekker nevű, lézeres távmérővel is felszerelt panorámakamera olyan kompakt méretekkel rendelkezik, hogy egy hátizsákban lehet viselni. A felszerelés lencséi és fő érzékelői egy állványon a kamera viselője felé emelkednek.

A viselhető panorámakamera segítségével a Street View felvételeinek készítői olyan helyekre is eljuthatnak, amelyek járművel nem megközelíthetők. Az új fejlesztésű készüléket a Grand Canyon sziklái között tesztelték, az itt rögzített felvételek hamarosan elérhetők lesznek a Google Térkép virtuális panorámafelvételei között. A kamerát az azt viselő képrögzítő személy egy androidos okostelefonról tudja vezérelni, bár javarészt automatikusan működik: 360 fokos panorámákat rögzít a megtett út minden méteréről.


szólj hozzá: Akció közben a Trekker

Így működik a hátizsákban viselhető Street View-berendezés