Visszafizeti a Windows 8-ak árát az Acer

Vágólapra másolva!
A legális Windows 7-tel megvett új, otthoni felhasználóknak szánt Acer számítógépek tulajdonosai ingyen állhatnak át Windows 8-ra az október végi premiert követően.
Vágólapra másolva!

A tajvani gyártó bejelentette, hogy az idén október elseje és jövő január 31. között vásárolt, otthoni felhasználóknak szánt, Windows 7-tel megvett notebook és asztali PC-k tulajdonosainak visszatéríti a Windows 8-ra való termékfrissítés árát. Az akcióban csak a Windows 7 Home Basic vagy Home Premium operációs rendszerrel megvásárolt konfigurációk vehetnek részt, a vállalati felhasználóknak szánt Windows 7 Professional kiadás nem.

A gyártó tájékoztatása szerint az ügyfeleknek meg kell vásárolniuk az új számítógépekhez kedvezményesen elérhető Windows 8-at a Microsofton keresztül, ennek négy-ötezer forintos költségét utólag téritik vissza az ügyfeleknek néhány héten belül.

A Microsoft akciója szerint egyébként aki az idén nyár és jövő január elseje között vásárol Windows 7-es PC-t, az nagyjából 4500 forintnak megfelelő összegért állhat át Windows 8-ra (az ár az aktuális árfolyamoktól függ), míg a korábban vett számítógépen Windows 7-et használók tízezer forint körüli díjért válthatnak az új operációs rendszerre.