Nem hackerek lőtték ki a szájtok ezreit

Vágólapra másolva!
Belső technikai hibák miatt tűnt el az internetről hétfő éjszaka a GoDaddy doménregisztrátor és az általa kezelt több tízezer internetcím. A cég nyilatkozata szerint a kimaradást nem hackertámadás okozta.
Vágólapra másolva!

Nem az Anonymous egyik vezetője felel a GoDaddy doménregisztrációs szolgáltatás hétfői leállásáért. A cég közleménye szerint belső technológiai problémák vezettek a GoDaddy által kezelt internetcímek elérhetetlenné válásához.

A GoDaddy vezérigazgatója által közzétett nyílt levél kevés részletet árul el a problémáról. Csupán annyit lehet megtudni belőle, hogy a rejtélyes hibaa cég routereinek adattábláit tette tönkre, emiatt nem lehetett elérni a szolgáltatás által kezelt webcímeket. A cég által közzétett másik kapcsolódó dokumentum is azt hangsúlyozza, hogy a támadást nem a szolgáltatás feltörése okozta, és túlterheléses támadást sem hajtottak végre a GoDaddy ellen.

A támadásokat először az Anonymous Own3r álnevű felhasználó vállalta magára. Ennek a közlésnek a hitelességé azonban az Anonymous hacktivista csoport egy másik, félhivatalosnak tekinthető Twitter felhasználója kétségbe vonta később.