Törölni fogja a Facebook a kamu lájkokat

facebook like gomb
Vágólapra másolva!
A közösségi oldal hivatalos blogján jelentette be, hogy hadat üzen a lájkvadászoknak: a csalással elért lájkokat a Facebook automatikája kíméletlenül törölni fogja.
Vágólapra másolva!

A vállalatnak bejelentése szerint elemi érdeke, hogy a szolgáltatásaiban eszközölt lájkok mögött valódi tetszésnyilvánítások, ne pedig átverős oldalak vagy linkek álljanak. Ennek érdekében a Facebook továbbfejlesztette a visszaélések detektálására szolgáló szoftverek algoritmusait, amelyek törlik a csalárd módon megszerzett lájkokat.

A közösségi oldal arra számít, hogy átlagosan minden egyes rajongói oldalon regisztrált lájk egy százalékát lesz kénytelen törölni, mert ezeket a felhasználási feltételeket sértő módon szerezték meg azok működtetői. A közösségi oldal közölte, hogy szoftvere egyaránt törölni fogja a felhasználók félrevezetésével, kártevők segítségével vagy bérlájkolóktól származó lájkokat.

Emellett a szájt továbbfejlesztett biztonsági rendszere azt is lehetővé teszi a Facebook számára, hogy a korábbinál hatékonyabban legyen képes azonosítani a lájkcsalókat, és akár jogi lépéseket tenni azokkal szemben: a lájkokkal való kereskedelmet ugyanis a cég felhasználási feltételei egyértelműen tiltják.