Szuper laptopchipeket hoz ki az Intel

Vágólapra másolva!
Jelenlegi társaiknál gyorsabbak lesznek és hosszabb akkumulátoros üzemidőt biztosítanak majd az Intel új Core lapkái: a vékony laptopok és táblagépek megépítését lehetővé tevő chipek a jövő év közepén lesznek elérhetők.
Vágólapra másolva!

A Haswell kódnevet viselő lapkákat a cég laptopok és ultrabookok új generációjába szánja. A Core-család jövőre megjelenő, negyedik generációs tagjai jóval kevesebb áramot fogyasztanak majd a jelenleg kapható modelleknél. Míg egy mai, Intel lapkával felszerelt átlagos ultrabook öt órás üzemidőt biztosít, az új lapkákkal a kilenc órás üzemidő sem csak a csúcsmodellek kiváltsága lesz.

Alkalmazásukkal így hosszabb üzemidejű noteszgépeket lehet gyártani, míg a lapkák teljesítménye a jelenlegi modellekénél nagyobb lesz. Az új lapkákat emellett a mai eszközökben egyre népszerűbbé váló kép és arcfelismerő funkciók zökkenőmentes használatrai s optimalizálják.

Bár a laptopok és hagyományos számítógépek piacán az Intel adja el a legtöbb lapkát, a táblagépek és okostelefonok terén nincs ilyen jó helye, azokban ugyanis az energiatakarékos működésű, és teljesen más felépítésű ARM-lapkákkal szerelik fel.

Az új lapkáitól az Intel azt reméli, hogy azok tabletekben is elterjednek. Az ARM-alapú táblagépeken ugyanis a hamarosan megjelenő Windows 8-ból ugyanis csak a lebutított RT nevű verzió futtat, a teljes Windows 8 csak Intel-alapú gépeken használható.