Rendőr volt a facebookos troll

Vágólapra másolva!
Letartóztatása után derült ki, hogy a való életben rendőrként dolgozik egy facebookos zaklató, aki a brit X-Factor zenei vetélkedő egyik indulójának egyik rajongóját zaklatta a közösségi oldalon.
Vágólapra másolva!

A 45 éves, Brightonban élő Nicola Brookes még az év elején publikált a Facebookon olyan üzeneteket, amelyekben a helyi X-Factor vetélkedő egyik versenyzőjét, Frankie Cocozzát biztosította támogatásáról, miután az énekest sokan becsmérelték a közösségi oldalon - adta hírül a PC World amerikai technológiai hírportál.

Brookes ezt követően maga vált célponttá, különböző kamu fiókokról folyamatosan zaklató üzeneteket kapott, mások pedig az ő nevében nyitottak új fiókokat, és küldtek ki a nevében trágár üzeneteket, amelyekben prostituáltnak, drogosnak és gyerekmolesztálónak állították be a nőt.

A rendőrség Nicola Brookes feljelentése és a nő számára kedvező bírósági döntés nyomán kezdett nyomozni, és megszerezte a zaklató fiókok használatához kapcsolódó IP-címeket. A nyomozás során kiderült, hogy a zaklató üzeneteket egy 32 éves birminghami rendőr küldte. A brit hatóságok egyelőre csak annyit közöltek, hogy az érintett munkatársuk nem utcai járőr.