Rendelési rekordott döntött az új iPhone

Vágólapra másolva!
Minden korábbi készülék előrendelési rekordját megdöntötte az iPhone 5: a szeptember végén debütáló készüléket egyetlen nap alatt kétmillióan rendelték előre a cég honlapján.
Vágólapra másolva!

Philip Schiller, a vállalat marketingvezetője elmondta, hogy az iPhone 5 a cég korábbi mobiltelefonjainak összes előrendelési rekordját megdöntötte az Egyesült Államokban, ahol az AT&T mobilszolgáltatóval partnerség árulja a készüléket az Apple.

A rekordot annak dacára sikerült elérnie a cégnek, hogy az iPhone legújabb generációja nem nyűgözte le túlságosan a szaksajtót. Az új készüléket azért érte kritika, mert bár nagyobb képernyővel, gyorsabb processzorral, és jobb minőségű kamerával rendelkezik, a Nokia vezeték nélküli töltőjéhez hasonló forradalmi újdonságot nem tartalmazott.

Forrás: Apple
Forrás: Apple

Az iPhone 5 szélesvásznú képernyővel

Nem az iPhone 5 az első olyan termék, amely a negatív fogadtatás ellenére sikertermék lehet. Az Apple iPad táblagépének első változatát sem fogadta túl jól a sajtó, az eszköt mégis a vállalat egyik legfontosabb eladott termékévé nőtte ki magát. A Piper Jaffray amerikai elemzőcég becslései szerint az Apple szeptemberben 6-10 millió darab iPhone-t fog eladni, október karácsonyig pedig összesen 50 millió darab készüléke találhat gazdára.