Méregdrága tévék tüntek el az IFA-ról

Vágólapra másolva!
Útközben eltűntek, ezért végül nem érkezett meg az IFA technológiai kiállítsra a Samsung cég két méregdrága, nagyképernyős OLED-televíziója.
Vágólapra másolva!

A BBC brit közszolgálati médium hírportáljának értesülései szerint a többmillió forintnak megfelelő értékűre taksált készülékeknek a berlini szórakoztatóelektronikai expóra való szállításuk közben veszett nyoma. A 140 centiméteres képátlójú csúcsmodellek érdekessége, hogy nem plazma-, vagy LCD, hanem a fejlettebb OLED-technológiát használták. Az OLED-tévék még nem túl elterjedtek, kínálatuk egyelőre néhány csúcsmodellre korlátozódik.

A készülékeknek valamikor augusztus 21 és 28 között veszett nyoma, de a gyártó egyelőre még azt sem tudta pontosan behatárolni, hogy pontosan hol kélhetett lába a tévéknek. A Samsung szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy mivel több OLED-tévét szállítottak a rendezvényre, így a tévék eltűnése nem okozott problémát, ennek ellenére feljelentést tettek az eset miatt a német rendőrségnél.

Forrás: AFP/Ethan Miller
A Samsung egyik OLED-tévéje

Az OLED-tévékről részletesen korábbi cikkünkben olvashat: a technológia a jelenlegi készülékeknél is vékonyabb modellek elkészítését teszi lehetővé, amelyek nagyon vékony kávával rendelkeznek. Az új technológia még természetesebb képmegjelenítést tesz lehetővé, mivel képpontjai nem igényelnek háttérvilágítást, hanem saját maguk világítanak. A megoldás gyakorlatilag egyesíti az LCD-, és a plazmatévék előnyeit: az előbbiek alacsony fogyasztását az utóbbiak természetesebb képminőségével. Az OLED-képernyőket drágaságuk miatt egyelőre főként okostelefonokban alkalmazzák, oda ugyanis elég belőlük egy kis méretű változat.