Luxuskamerát tervez az iPhone dizájnere

leica m
Vágólapra másolva!
Jonathan Ive, az Apple vezető terméktervezője az új Leica M digitális fényképezőgép limitált kiadásának formatervét fogja megtervezni. A készüléket jótékonysági árverésen fogják értékesíteni.
Vágólapra másolva!

Ive számos kultikus Apple-termék, az iPhone, az iPod, illetve sok évvel korábban a tarka gépházba szerelt iMac számítógép kialakítását is végezte. A szakember a Leica cég napokban bejelentett M típusjelzésű digitális fényképezőgépéből is egyedi változatot fog tervezni - jelentette be a vállalat.

A készülékből mindössze egyetlen példány készül, amely így várhatóan nagyon magas összegért fog elkelni egy jótékonysági árverésen, amelyet Bonóval, a U2 énekesével közösen szerveznek. A Leica egyelőre nem közölte, hogy az Apple tervezőjének motívumait felvonultató készülék mikor fog elkészülni.

A Leica M egy olyan retró külsejű digitális fényképezőgép, amelyet 24 megapixeles szenzorral szereltek fel, a fotók megkomponálására pedig nem csak a hagyományos keresőn, hanem a hátoldali, nagyfelbontású, Gorilla-üveggel védett LCD-n keresztül is lehetőséget biztosít. A Leica M 1080p felbontású videofelvételeket is tud készíteni. A készülék a jövő év elején fog a boltokba kerülni közel hétezer dolláros, vagyis másfélmillió forintos áron.

Forrás: Leica
A Leica M eredeti változata