Hatalmas okostelefont mutatott be a Samsung

samsung ativ család
Vágólapra másolva!
Elődjénél is nagyobb a Samsung Note androidos óriásmobiljának utódja, a dél-koreai gyártó emellett Windows Phone 8-at telepít még idén megjelenő csúcskészülékére. A vállalat az idén még okostelefonként működő fényképezőgéppel és táblagépként is beváló laptopokkal is meg akarja hódítani a vásárlókat.
Vágólapra másolva!

A Microsoft legújabb mobilos szoftverét, a Windows Phone 8-at telepíti új okostelefonjára a Samsung, amely Berlinben mutatta be idén boltokba kerülő legújabb kütyüit. A legérdekesebb újdonságnak az ATIV S készülék számít, amely a Galaxy S III-mal azonos, 4,8 colos HD AMOLED képernyővel kerül a boltokba. A 8,7 milliméter vastag okostelefon 8 megapixeles kamerával lesz felszerelve, a szokásosnál nagyobb kapacitású akkumulátor és másfél gigahertzen futó kétmagos processzor szolgálja a rendszer fürge működését.

Forrás: Samsung
A Samsung ATIV S

A gyártó ATIV márkanéven fogja kiadni az összes, Windows 8-at (és Windows Phone 8-at) használó termékét. Közéjük tartozik az ATIV Smart PC nevű készülék, amely egy laptop és egy táblagép hibridje. Ez az Asus Eee Pad Transformer készülékhez hasonlóan kettészedhető kivitelű, billentyűzetének levételével bármikor táblagéppé alakítható. A Smart PC-t alapból felszerelik 3G-s és 4G-s modemmel, és a Samsung Note II-höz kifejlesztett S Pen érintőpálcika is használható lesz vele kézíráshoz és rajzoláshoz.

Forrás: Samsung
W8-as laptop és tablet is az ATIV Smart PC

A 11,6 colos képernyővel szerelt hibrid táblagép Intel Atom processzort használ, és több mint 13 órás akkumulátoros üzemideje van. A táblagépből készül egy Pro változat is, amely nagyobb teljesítményű hardvert tartalmaz, üzemideje azonban csak 8 óra körüli. Samsung ATIV Tab nevű verzió is készül a készülékből, ez egy hagyományos táblagép, ami a Windows RT nevű táblagépes szoftvert futtatja, ami hagyományos windowsos programokat nem, csak a Windows 8 újfajta felületére írt applikációkat tudja futtatni, és egy alapfunkciós Office 2013-at is tartalmaz.

A legnagyobb androidos luxusmobil

A Google Android szoftverét használó termékek sem tűnnek el a gyártó kínálatából. Ezek közül újdonság az óriásiokostelefonnak számító elődjénél is nagyobb képernyővel felszerelt Samsung Galaxy Note II, amelyet a cég az okostelefonok és a táblagépek optimális hibridjének szán. Ez a készülék már 5,55 colos, vagyis 14 centiméteres képátlójú, szélesvásznú érintőképernyővel rendelkezik, amelyet nemcsak ujjal lehet tapogatni, hanem egy érintőpálcika segítségével rajzolni és írni is lehet rá.

Forrás: Samsung
Óriási, és firkálni is lehet rá: a Galaxy Note II

A HD AMOLED típusú, 1280x720 pixeles felbontású képernyő a gyártó ígérete szerint jobb képminőséget biztosít az előző modellnél, és a cég megújította az S Pen névre keresztelt, a gépházból előhúzható érintőpálcikát is, amely már a toll lenyomásának erősségét is tudja érzékelni. A gyártó szerint a pálcikával sokkal precízebben lehet bonyolultabb feladatokra használni a telefont, mint az ujjakkal, mert olyan navigációs műveleteket is elérhetővé tesz, amelyek puszta kézzel nem aktiválhatók: ezek pedig a futó alkalmazások közötti ugrálást teszik nagyon egyszerűvé.

Extraként tér vissza a kihalt érintőpálcika

Bár az érintőpálcikák az utóbbi években eltűntek a mobil eszközökről az érintőképernyők fejlődésének eredményeként, a Samsung szerint az új, fejlett S Pen nagyon praktikusan használható, mivel ujjakkal nem lehet rövid jegyzeteket, ábrákat felskiccelni, vagy digitális formában aláírást fűzni egy levélhez. Az érintőpálcikával bármely dokumentum, fotó vagy videó képkockájának részlete kivágható és áthelyezhető más alkalmazásba, vagy megosztható például közösségi oldalakon vagy e-mailben. A továbbfejlesztett pálcika profi illusztrációs applikációk használatát is lehetővé teszi, de az nem biztos, hogy minden felhasználó praktikusnak véli, hogy a készülékén esetleg mások számára olvashatatlan, kézírásos jegyzeteket készítsen.

Forrás: Samsung

A Samsung Galaxy Note II belsejében egy négymagos, 1,6 gigahertzen futó mobilprocesszor működik, a folyamatos működést pedig 2 gigabájt memória szolgálja a Google Android jelenlegi legújabb, 4.1-es verziójával. A készülék a 3G és HSDPA mellett a 4G mobilinternetes technológiát is támogatja. Az új modellt 3100 mAh kapacitású akkumulátorral szerelik fel, ami a gyártó szerint a továbbfejlesztett energiatakarékossági funkcióknak köszönhetően kiemelkedően jó üzemidőt biztosít, bár ezt a bemutatón nem számszerűsítették.

Az Android meghódítja a digitális fényképezőgépeket

Samsung Galaxy Camera néven okostelefonos funkciókkal felvértezett kompakt digitális fényképezőgépet is bejelentett a gyártó - hasonló modelleket a közelmúltban a Nikon és a Polaroid is bemutatott. A 16 megapixeles érzékelővel szerelt készüléket 21-szeres optikai zoomot biztosító, a gépházból kiemelkedő optikával szerelték fel.

Forrás: Samsung
Kompakt fényképezőgép egy okostelefon tudásával: a Galaxy Camera

Miért lehet jobb egy hagyományos fényképezőgépnél a Galaxy Camera? Az Android 4.1 rendszernek köszönhetően a fotókat azonnal, és automatikusan meg lehet osztani wifin, 3G-n vagy 4G-n keresztül, ráadásul a telefonra extra fotós és egyéb alkalmazásokat lehet telepíteni, és persze internetezésre is alkalmas, de jóval vastagabb egy okostelefonnál.