Órákig elérhetetlen volt a Microsoft játékszolgáltatása

Vágólapra másolva!
Péntek este több órán át elérhetetlen volt az Xbox Live, a Microsoft konzolgépéről elérhető internetes játékszolgáltatása.
Vágólapra másolva!

Az Xbox 360 játékgépről használható internetes szolgáltatást a játékosok magyar idő szerint péntek este hat óra és fél tizenegy között nem tudták használni. Az üzemzavart a Microsoft a szolgáltatás hivatalos oldalán is megerősítette. A konzolok tulajdonosai azt tapasztalhatták, hogy bár internetelérésük működőképes, mégsem tudnak belépni a rendszerbe. Az Xbox Live-on ahol egymással mérkőzhetnek meg a játékosok, illetve annak piacteré letölthető játékokat is megvásárolhatnak.

Az MSNBC nevű amerikai hírcsatorna hírportálja szerint a leállás nem érintett minden felhasználót, de annak pontos okáról a Microsoft egyelőre nem adott tájékoztatást.

Tavaly tavasszal a rivális Sony Playstation konzolokról elérhető szolgáltatása, a Playstation Network szenvedett komoly üzemzavart: az a szolgáltatás egy hónapon át volt elérhetetlen, mert kiderült, hogy leállása során mintegy 77 millió felhasználójának adata került hackerek kezébe, és játékszolgáltatás újbóli beüzemelése több hetet vett igénybe.