Több száz iPodot lopott el az Amazon raktárosa

ipod touch
Vágólapra másolva!
Az Amazon internetes áruház egyik raktárosa kicsivel több mint egy hónap alatt több mint hétszáz darab iPodot, és közel félszáz HP márkájú noteszgépet lopott el munkahelyéről.
Vágólapra másolva!

A múlt hét csütörtökön letartóztatott húszéves Todd Anthony Cofield az Amazon internetes áruház egyik disztribúciós központjában dolgozott. Cofield idén április vége és május eleje között összesen 726 darab iPod Touch wifis hordozható médialejátszót, illetve 49 darab HP márkájú minilaptopot tulajdonított el.

Cofield módszere az volt, hogy az árucikkeket szállító teherautókról nem szállította be a raktárba, hanem elrejtette azt saját maga számára, a leltári dokumentációt pedig meghamisította. Azt még nem tudják a hatóságok sem, hova tudta elrejteni a több száz kütyüt, amelynek összértéke mintegy 160 ezer dollár, vagyis több mint 37 millió forint. Helyi lapértesülések szerint Cofield maga adta fel magát a rendőrségen azt követően, hogy letartóztatási parancsot adtak ki ellene, jelenleg pedig szabadlábon védekezik, mert kifizették érte a nagy összegű, ötvenezer dolláros óvadékot.

Forrás: AFP