Szeptember közepén érkezhet az új iPhone

Vágólapra másolva!
Szeptember 12-én fogja bemutatni az Apple az iPhone következő, elődeinél nagyobb méretű képernyővel szerelt változatát, értesült belső forrásokból a Bloomberg amerikai üzleti lap.
Vágólapra másolva!

Az iPhone 5-ről egyelőre még semmit sem tudni hivatalosan, de a nem hivatalos pletykák szerint az iPhone 4 2010-es premierje óta ez lesz az első olyan modell, amelynek formaterve jelentősen eltér majd a korábbi típusoktól.

A Bloomberg információi szerint szeptember 12-én bemutatásra kerülő készülék elődje, a tavaly bemutatott iPhone 4S csaknem teljesen ugyanúgy nézett ki, mint elődje, és csak néhány újdonságot kínált. Bár az Apple okostelefonját kimondottan jó minőségű képernyővel szerelik fel, a rivális, nagyképernyős Android-készülékek olyan népszerűek lettek, hogy a cég kénytelen lesz feladni korábbi koncepcióját.

A 3,5 colosnál nagyobb képernyőket Steve Jobs, a cég tavaly elhunyt társalapítója értelmetlennek tartotta. Májusban egy, az Apple-höz közel álló forrás még úgy nyilatkozott, hogy az ősszel piacra kerülő új iPhone kialakításában még maga Jobs is közreműködött.