Steve Jobs sem mert nekimenni Zuckerbergnek

Vágólapra másolva!
Az Apple tavaly elhunyt társalapítója azért adta fel cége saját közösségi médiás fejlesztéseit, mert belátta, hogy a Facebook olyan jó munkát végzett, hogy lehetetlen legyőzni.
Vágólapra másolva!

Erről Walter Isaacson, Steve Jobs hivatalos életrajzának írója beszélt egy nyilvános előadáson, amelyen a közösségi oldal egyik igazgatósgi tagja, a Washington Post lapot vezető Don Graham is részt vett - számolt be a Business Insider amerikai üzleti lap hírportálja.

Graham az előadáson elmondta, hogy Jobs rengeteget foglalkozott a közösségi média ifjú titánja, Mark Zuckerberg okításával. Isaacsonnak Jobs az életrajzi kötet elkészítése során lefolytatott beszélgetések egyikén elmondta, hogy a Szilícium-völgyben a Facebook atyját tartja a legtöbbre.

Steve Jobs leginkább azért tisztelte Zuckerberget, mert sajátos érzékkel mindig képes volt kitalálni, hogy éppen milyen újítások szükségesek a folyamatosan változó területen mozgó Facebookra, valamint hajlandó volt feláldozni működő funkciókat. Jobs egyfajta atyai szeretet érzett Zuckerberg iránt - legalábbis Isaacson benyomásai szerint.

Bár az Apple maga is megpróbálkozott egy Ping nevű saját zenei közösségi hálózat kiépítésével, ez nem lett túl sikeres, nem hivatalos információk szerint hamarosan be is fogják zárni. Jobs életrajzírójának úgy nyilatkozott, hogy hasonló szolgáltatás elindításának újból már nem vágna neki "talán mert Mark [Zuckerberg] olyan jól megcsinálta azt. Nincs szükség arra, hogy egy csomó közösségi hálózat működjön. A Facebook kicsinálta [a Pinget]."