Rosszcsont kisfiú az Angry Birds készítőinek új hőse

alex
Vágólapra másolva!
Új játékkal rukkol elő az Angry Birds által híressé vált svéd Rovio játékcég. Az Amazing Alexben rajzfilmekbe illő halálosan bonyolult masinákat kell építeni egy gyerekszobában fellelhető tárgyakból.  
Vágólapra másolva!

Az Amazing Alex című új játékhoz óriási várakozások kötődnek. A Rovio előző játéka meghódította a világot, kijutott a világűrbe, a játékboltoktól kezdve az iPhone kiegészítők piacáig mindenhol megjelent. Nem tudni azonban, hogy a Rovio képes-e megismételni a madaras játék sikerét.

Az Alex-játékosoknak a kisfiú szobájában kell addig rendezgetni a játékokat és egyéb tárgyakat, míg reakcióba nem lépnek egymással. A cél, hogy a rajzfilmekben látható bonyolult masinák épüljenek a pályán, amiben a leeső golyó által bekapcsolt ventillátor hajtotta kishajó löki le a következő elemet aktiváló tárgyat.


Jól működő káoszt kell teremteni az Alex-játékban

Az Amazing Alex játék nem a Rovión belül látta meg a napvilágot, hanem egy kaliforniai fejlesztő adta ki. Az eredetileg Casey's Contraptionsnak hívott játékot szerették a kritikusok, a kihívásokat pedig gyakran hasonlították a MacGyver tévésorozatban láthatókhoz. Mivel azonban a játék nem lett átütő siker, az alkotók eladták a Roviónak a jogokat.

A játék sorsa azért is érdekes, mert az Angry Birds sem az egyedi ötlet miatt lett sikeres. Már PC-re is voltak valós fizikát használó katapultos vagy tankos játékok, amelyekben az ellenfél erődjének vagy ütegének lerombolása volt a cél. A karakterek tervei és a csinosan megrajzolt világ azonban kiemelte ezek közül az Angry Birds-öt.

Forrás: Rovio
Törés-zúzás lesz a sikeresen megfejtett pálya vége

Az Amazing Alex grafikai és játékmechanikai tuningon esett át a Roviónál, így fog megjelenni először az androidos és az iOS-t futtató eszközökre. Később pedig a windowsos mobilokra, Mac-ekre és PC-kre is. A cég bevételeinek tavaly harminc százaléka származott a különböző Angry Birds tárgyak eladásából. A Rovio azt reméli, hogy a hamarosan megjelő Alexhez is kell majd készíteni plüssjátékokat.