Olcsó lehet az iPad miniváltozata

Vágólapra másolva!
Jóval olcsóbb lesz a jelenleg kapható, második és harmadik generációs Apple-táblagépeknél az iPad várhatóan ősszel debutáló, Mini nevű kistestvére.
Vágólapra másolva!

Már az első iPad megjelenése óta terjengenek olyan pletykák, amelyek szerint az Apple az eddigi tíz colos képernyővel szerelt modellek után egy kisebb, és olcsóbb készüléket dob piacra. Erről a társaság semmilyen információt nem közölt, de a rivális Google és az Amazon hét colos táblagépei nagyon népszerűek, így elképzelhető, hogy az Apple is fantáziát lát egy, a jelenlegi táblagépeinél kompaktabb típus piacra dobásában.

A New York Times amerikai napilap "a projekthez közel álló személyektől szerzett" információi szerint úgy értestült, hogy az iPad Mini 7,85 colos képernyővel lesz felszerelve - a normáli méretű modell 9,7 colos képernyőjéhez képest.

A lap úgy tudja, hogy a kisebb modellt az Apple jelentősen olcsóbban árulja majd az iPad 2 és a harmadik generációs iPad modelleknél, amelyeket itthon 120 ezer, illetve 140 ezer forintért lehet megvenni. A Google egyelőre csak Amerikában megvehető Nexus 7 táblagépe, és az Amazon Kindle Fire 200 dollárt kóstál, míg az iPadből a legolcsóbb is 400 dollárba kerül, az új modellért pedig 500 dollárt kérnek el.