Még jobb képernyőt kap az új iPhone

Apple, iPhone
Vágólapra másolva!
Egy teljesen új gyártási technológiával készülő, elődeinél fejlettebb, így jobb képminőséget biztosító érintőképernyővel szerelik majd fel az Apple új iPhone-ját - értesült a Wall Street Journal amerikai üzleti lap.
Vágólapra másolva!

A lap információi szerint az iPhone következő generációjának gyártása már megkezdődött az Apple ázsiai gyártópartnereinél. Az iPhone 5-ről hivatalosan még semmit sem tudni, de a Wall Street Journal beszámolója szerint a készülékben egy újfajta technológiával készülő érintőképernyő működik majd.

Ennek lényege, hogy a felhasználó ujjainak mozgását érzékelő szenzorokat közvetlenül a folyadékkristályos képernyőbe integrálják, szükségtelenné téve egy külön átlátszó, érintésérzékelő réteg alkalmazását. A külön réteg elhagyása nem csupán vékonyabbá teszi a kijelzőt, hanem a képminőséget is javítja - írja a Wall Street Journal.

Az új típusú képernyők sorozatgyártása már folyamatban van a Sony, a Toshiba, a Hitachi LCD-gyártó üzletágait tömörítő Japan Display társaságnál. Az Apple számára azért kulcsfontosságú az iPhone képernyőjének fejlesztése, mert a rivális Samsung Galaxy S III készülékének OLED-képernyője nagyobb és vékonyabb az iPhone-énál. Nem tudni még biztosan, de a pletykák szerint az új iPhone képernyője nagyobb lesz a korábbi modelleknél, a vékony képernyő alkalmazásával azonban a gyártó el tudja érni azt, hogy ennek ellenére ne legyen túl vaskos a készülék.