Lekerülnek a német polcokról az androidos Motorolák

Vágólapra másolva!
Egy bírósági döntés értelmében ideiglenesen lekerülnek a német boltok polcairól az Android szoftvert futtató Motorola táblagépek és okostelefonok. A Google által felvásárolt gyártót a Microsoft perelte be szabadalomsértés miatt.
Vágólapra másolva!

Az ügyben eljáró mannheimi bíróság pénteki döntése értelmében a Motorola nem árusíthatja Németországban azokat az androidos eszközeit, amelyek a Microsoft által levédetett, fájlkezeléssel kapcsolatos szabványt használnak. A ZDNet amerikai hírportál értesülései szerint a tiltás nyomán gyakorlatilag az összes Motorola gyártmányú okostelefon és táblagép forgalmazását fel kell függeszteni Németországban.

Az eszközöket gyártó Motorola Mobility cég - amelyet nemrég a Google felvásárolt - valószínűleg meg fogja fellebbezni. Ha a bíróság végső fokon a Microsoftnak ad igazad, a Motorola Mobility céget pénzbeli kártérítés megfizetésére is kötelezhetik.

Az androidos eszközök árusításának tényleges betiltására csak azt követően kerülhet sor, hogy a Microsoft a bíróságon letétbe helyez 10-30 millió eurónyi összeget arra az esetre, ha vádjai hamisnak bizonyulnának. Ebben az esetben ebből az összegből kártalanítja a bíróság a Motorola Mobility-t.