Alig telefonálnak az emberek az okosmobilokkal

Vágólapra másolva!
Az emberek egyre többet foglalkoznak okostelefonjaikkal, de már bőven nem telefonálásra és SMS-küldésre használják a készülékeiket.
Vágólapra másolva!

Egy átlagos brit okostelefon-tulajdonos napi két órát használja készülékét különböző dolgokra - derült ki az O2 telekommunikációs cég adataiból, amelyekről a Telegraph nevű brit napilap hírportálján lehet olvasni. A felmérés szerint a telefonálás már csak az ötödik, a szöveges üzenetek küldése-fogadása pedig csak hetedik a legtöbb időt lefoglaló tevékenységek listáján az okostelefonok esetében. A második leggyakoribb tevékenység a közösségi oldalakon történő időtöltés, ez napi 17 percet jelent egy átlagos brit okostelefon-tulajdonosnál. Telefonhívásokkal mindössze napi 12 percet, SMS-ekkel pedig 10 percet foglalkoznak naponta átlagosan az ilyen készülékek tulajdonosai.

Kedvelt időtöltés még telefonos zenehallgatás, ez napi 16 perc, és a játékkal is jelentős időt, pontosan 13 percet töltenek naponta a felhasználók. Meglepőnek tűnik, hogy bár a fotómegosztás telefonnal is nagyon népszerű, az adatok szerint a kamerahasználat csupán három percet vesz el átlagosan. Igaz, ennyi idő alatt két-három jó kép gond nélkül elkészíthető. "Az okostelefonok korunk svájci bicskái" - kommentálta a statisztikákat a Telegraphnak David Jones, az O2 ügyvezetője.