Megadóztatják az elavult Explorert

Vágólapra másolva!
Internet Explorer-adót vezet be egy ausztrál e-kereskedelmi cég. Az ósdi böngészőt használó vásárlóknak majdnem hét százalékkal többet kell fizetniük mindenért. 
Vágólapra másolva!

"Úgy tűnik, mintha a rendszergazdája kómába esett volna öt évre, és még mindig Internet Explorer 7-et használ" - riasztja a Kogan nevű ausztrál szórakoztató elektronikai bolt weboldala a vásárlókat. A szöveg azt is közli, hogy az antikvitásnak számító IE7-est használó vásárlókat 6,8 százalékos különöadóval sujtják.

Forrás: Kogan
Az internet autópályadíjának szánják az Explorer-adót

A Kogan céges blogjában azt is elárulják, hogyan lehet megszabadulni a különadótól: frissíteni kell a böngészőket. A cég arra hivatkozva állapította meg a különadót, hogy a régi böngészőkkel is működő modern weblapok készítése drága. A 6,8 százalékos adót úgy állapították meg, hogy az Internet Explorer 7 kiadása óta eltelt hónapokat megszorozták 0,1-gyel.

A kereskedelmi cég sem remél komoly bevételeket a különadóból, abban viszont bízik, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az ósdi böngészők támogatása dollármilliókkal rövidíti meg az internetes piacot.