Tim Cook nem hisz a Windows 8-ban

Vágólapra másolva!
Az Apple vezérigazgatója szerint a számítógép és a táblagép két teljesen más termék, ezeket nem érdemes ötvözni, mert a végeredmény nem lesz elég jó. Tim Cook ennek nyomán nem sok sikert jósol a készülő Windows 8-nak sem.
Vágólapra másolva!

Véleményének Cook a Wall Street Journal amerikai gazdasági napilap által szervezett D10 konferencia egyik háttérbeszélgetésén adott hangot. A konferencián Cook elmondta, hogy az Apple sohasem dobná piacra noteszgép és táblagép hibridjét, szerinte ugyanis egy két terméktípus eltérő feladatokra való. Szavai szerint az Apple nem feltalálta a táblagépet, hasonló eszközök már korábban is kaphatók voltak, a cég csupán ezeknek praktikusan használható, új generációjának megteremtéséért felelős.

Az Apple vezetője szerint ha egy táblagépbe hagyományos számítógépes funkciókat erőltetnek - ahogy az az év végén várható Windows 8-as készülékek esetében történik -, a kész eszköz sem táblagépnek, sem pedig noteszgépnek nem lesz az igazi - számolt be a Neowin című technológiai hírportál. Cook szerint a tabletek még nem képesek minden funkcióban kiváltani a hagyományos számítógépeket.

Az Apple első embere szerint ezzel az erővel akár a hűtőgépbe is lehetne akár kenyérpirítót integrálni, de egy ilyen felesleges hibrid eszközt az Apple sosem dobna piacra, néhány hét múlva sem ilyen erőltetett terméket fog bemutatni. Az All Things Digital technológiai hírportál szerint a beszélgetésen Tim Cook elmondta, hogy az iPad táblagép hihetetlenül kedvező fogadtatásban részesült, egyaránt használják idősek és fiatalok, valamint otthoni felhasználók, tanárok és üzletemberek is - pedig a termék csupán két éve van a piacon. Az Apple üzleti adataival kapcsolatban Cook elmondta, hogy nem cége értékesíti a legtöbb számítógépet viszont továbbra is az a célja, hogy a legjobb számítógépeket állítsák elő.