Régi kütyük hangjaiból nyílt netes múzeum

Vágólapra másolva!
Online múzeumba gyűjti össze korunk letűnő elektronikus kütyüinek hangját egy amerikai férfi. A folyamatosan bővülő tartalmú honlapon többek közt a modem, a floppy-meghajtó, tárcsás telefon és a tamagocsi hangját is meg lehet hallgatni a Windows 95 indulási dallamával egyetemben.
Vágólapra másolva!

Brendan Chilcutt projektje a Museum of Endangered Sounds, vagyis a "veszélyeztetett hangok múzeuma" nevet viseli. Jelen pillanatban a szájton tizenöt régi ketyere hangját lehet meghallgatni. Ezek között megtalálható egy Nokia 3110-es monofónikus csengőhangja, egy képcsöves tévé sistergése, floppymeghajtó kerregése, betárcsázós modem prüntyögése is.

A gyűjtemény részét képezi még a videokazetta behelyezésének zaja, valamint a Windows 95 jellegzetes indulásai dallama, illetve a kilencvenes évek elejének népszerű kütyüje, a tamagocsi idegesítő pittyegése, valamint a CD-lejátszók akadásának, valamint a régi telefonokon való tárcsázás hangja is.

Forrás: http://savethesounds.info/
A képre, vagy ide kattintva keresheti fel a régi kütyük zajainak múzeumát

Chilcutt az elkövetkezendő években teljessé kívánja tenni hanggyűjteményét, így annak tartalma jelentősen bővülni fog. A későbbiekben olyan digitális formátumba akarja átalakítani a hangokat, amely lehetővé teszi majd azok felhasználását zeneművekben is.