Nincs neve a Perzsa-öbölnek a Google Térképen

Vágólapra másolva!
Nehezményezi Irán, hogy a Google Térképen nincs jelölve a Perzsa-öböl. A szolgáltatásban meg lehet keresni a területet, ám felirat nem jelzi az öblöt.
Vágólapra másolva!

A Google hitelességén is csorbát ejthet a tény, hogy a Perzsa-öböl jelöletlen vízfelületként tűnik csak fel online térképén Bahman Dorri iráni kultuszminiszter szerint. A felirat hiánya különösen azért feltűnő, mert a Hormuz-szoros másik oldalán található Ománi-öböl neve nagy fehér betűkkel van kiírva a térképre.

Forrás: [origo]
Nem értenek egyet az öböl nevében a körülötte található országok

A Google szóvivője azt nyilatkozta a BBC kérdésére, hogy a cég nem lát el minden földrajzi helyet névcímkével. A szóvivő azonban nem tudott más olyan helyet mondani példaként, amely lemaradt volna a térképről.

Az fő problémát az okozza, hogy az öböl körül élők sem értenek egyet abban, hogyan kellene hívni a helyet. Az irániak szerint történelmi okokból a Perzsa-öböl a megfelelő földrajzi név. Arab oldalról azonban erős a nyomás, hogy Arab-öbölnek nevezzék a területet, vagy kompromisszumos megoldásként használják a Perzsa-arab-öböl nevet.