Tőzsdére akart lépni a Megaupload

Vágólapra másolva!
Részvényeket akart kibocsátani és meg akart jelenni a tőzsdén a Megaupload. A tervezgetést az oldal lefoglalása előtt kezdték meg - írja a fájlmegosztás világával foglalkozó TorrentFreak hírblog. 
Vágólapra másolva!

A szórakoztatóipar számára a legalkalmasabb pillanatban csapott le az FBI a MegaUpload fájlmegosztó oldalra. A cég értékének felbecsülésén már dolgozott a négy nagy auditorcég egyike, a MegaUpload vezetése pedig tárgyalásokat kezdeményezett több technológiai területen mozgó befektetési bankkal is. A Kim Dotcom vezette cégnek az volt a terve, hogy a fájlmegosztó oldal tőzsdére vonul.

"A gazdasági válság ellenére úgy tűnik, hogy a technológiai szektor sikeres részvénykibocsátásokat tud végrehajtani. A kockázatvállalók szerint a MegaUploadnak esélye volt a sikeres tőzsdére lépésre, ami néhány milliárd dollárt biztosan hozott volna" - mondta Robert Lim, a Neowin híroldal által megkérdezett hongkongi vállalati tanácsadó.

A cég vezetése a MegaUpload működését is át akarta alakítani. A belső folyamatok kialakításával, átstrukturálásával olyan vállalatot akartak kialakítani, ami megállja a helyét a tőzsdén. Lim szerint olyan dolgokat fontolgattak, amelyek elengedhetetlenek, hogy egy cég részvényeket bocsásson ki. Lim meglepődött, amikor januárban a hatóságok lefoglalták a MegaUpload szervereit, vezetőjét pedig elfogták. A tanácsadó szerint a tőzsdére lépés előkészítése annak volt a jele, hogy a MegaUpload legálisan akar működni.