Letiltatták a csajozós alkalmazást

Vágólapra másolva!
Egy orosz cég okostelefonos applikációja a Foursquare helymegosztó szájtról nyert adatokkal mutatta meg a térképen a közelben tartózkodó hölgyeket felhasználóinak, de adatvédelmi panaszok miatt a programot letiltatták.
Vágólapra másolva!

Bár az orosz i-Free cég Girls Around Me ("csajok a közelben") alkalmazása a Foursquare nevű helymegosztó szájton nyilvánosan publikált adatokat használt, felhasználói panaszok miatt azonban eltávolították az iTunes szoftverboltból azt követően, hogy már hetvenezer alkalommal letöltötték onnan - írja a BBC brit közszolgálati médium.

Az alkalmazás a Foursquare-en nyilvánosan megosztott tartózkodási helyeket jelenítette meg a térképen, és használójának megmutatta, hogy hol tartózkodnak hölgyfelhasználók, akik közeli helyekre jelentkeztek be virtuálisan telefonjaikról. Ugyanakkor az applikáció fejlesztői a Foursquare-es adatbázist a Facebookkal is összekötötték, hogy a hölgyekről képeket is tudjanak közölni. Ha a közösségi oldalon egyéb adatokat is közzétett magáról a felhasználó, akkor a Girls Around Me alkalmazás azt is megjelenítette, hogy kapcsolatban vannak-e vagy egyedüállóak a hölgyfelhasználók.

Az applikációt fejlesztő cég szerint őket csupán bűnbakként használják fel, magukat pedig nem tartják bűnösnek, mivel kizárólag nyilvánosan hozzáférhető adatokat használtak fel a szoftverben. Az applikáció elől azóta a Foursquare blokkolja a hozzáférést, így azt azok sem tudják használni, akik korábban már telepítették okostelefonjaikra.