Instagramnak álcázza magát egy mobilkártevő

Vágólapra másolva!
A hónap elején androidos mobilokra is megjelent, népszerű képmegosztó alkalmazásnak álcázza magát egy orosz kártevő, amely emelt díjas SMS-eket küldözget a fertőzött telefonkról.
Vágólapra másolva!

Szerencsére a kártevőt nem a Google piacterén, a Playen terjesztik, onnak kizárólag az eredeti Instagram applikációt tölthetik le a felhasználók. A hamis, kártevőt tartalmazó alkalmazást egy orosz honlapról lehet letölteni, amelynek kialakítása azonban jelentős mértékben lekoppintja az Instagram eredeti oldaláét - számolt be a biztonsági szoftvereket fejlesztő Sophos cég a blogján.

A nemrég a Facebook által egymilliárd dollárért felvásárolt Instagramot koppintó kártevőt manuálisan lehet telepíteni az androidos készülékekre, ha azonban az Install névre hallgató, .apk kiterjesztésű fájlt elindítják a telefonon, az egy olyan kártevőt telepít fel, amely emelt díjas SMS-eket továbbít a telefonról, amelyek magas telefonszámlát generálnak az áldozatoknak. A Sophos szerint a kamualkalmazások egyre nagyobb problémát jelentenek az Android platformon, nemrég az új Angry Birds Space játékot nyúló kártevő bukkant fel az interneten.