Zeneszolgáltatást indított Bill Gates cége

Vágólapra másolva!
A Microsoft társalapítójának Corbis nevű ügynöksége eddig csak fotós és mozgóképes tartalmak licencelésével foglalkozott, mostantól azonban már zenei tartalmakat is kínál. A társaság szolgáltatásait nem végfelhasználóknak, hanem kiadóknak és ügynökségeknek kínálja.
Vágólapra másolva!

A Corbis eddig csak digitális fotók és mozgóképes tartalmak értékesítésével foglalkozott, szerdán azonban GreenLight Music néven online zeneszolgáltatást is indított, amelyen a legnagyobb lemezkiadók előadóinak mintegy egymillió zeneszáma érhető el - számolt be a Reuters hírügynökség.

Bill Gates még 1989-ben alapította meg kevéssé ismert vállalkozását, amely többek közt Leonardo Da Vinci Mona Lisa című festményének digitális felhasználási jogait is birtokolja. A társaság új szolgáltatása keretében nem fix díjazást alkalmaz, a Corbis partnerei a szájton elérhető zeneszámok felhasználási jogára a felhasználók licitálhatnak, a végső árat pedig a jogtulajdonos kiadók határozhatják meg. Az új szolgáltatás nem a végfelhasználókat, hanem a fotókat, videókat és zenéket kereskedelmi célra, például honlapokon vagy hirdetésekben felhasználni kívánó vállalkozásokat célozza.