Túlságosan melegszik az új iPad

ipad 3
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban már kapható új Apple-táblagépek egyes tulajdonosai arról panaszkodnak, hogy iPadjeik egyik-másik sarka a használat során túlságosan felforrósodik, mások szerint viszont csak kicsivel melegebb az új táblagép elődeinél.
Vágólapra másolva!

A CNet amerikai informatikai hírportál és más internetes médiumok információi szerint is több felhasználó panaszkodik arról, hogy a néhány napja megvásárolt, harmadik generációs iPad táblagépe használat közben túlságosan felmelegszik.

A felhasználói beszámolók alapján olyan eset is előfordult, hogy maga a táblagép is olyan üzenetet jelenített meg képernyőjén, hogy le kell hűlnie, és automatikusan kikapcsolt.

Forrás: Apple

Az új eszközt megvásárlók tapasztalatai nem egységesek: vannak olyan vásárlók, akik szerint az új iPad csak kicsivel melegszik jobban elődeinél, mások szerint viszont egyenesen felforrósodik az eszköz burkolata, különösen a látványos új játékok hosszú használata során. Egyes beszámolók szerint a készülék egyik sarka válik különösen forróvá.

Az Apple egyelőre nem közölt ezekkel az esetekkel kapcsolatban semmit hivatalosan, de az új iPadről azt tudni, hogy nagyobb kapacitású és méretű akkumulátorokat, és nagyobb teljesítményű, így jobban melegedő processzort tartalmaz. Az új eszközt múlt pénteken kezdte árulni az Apple az Egyesült Államokban és tíz másik országban, amelyekben egyetlen hétvége alatt hárommillió darabot adott el belőle. Magyarországon az iPad harmadik generációja jövő hétfőtől lesz kapható.