Törölteti diákjait a Facebookról egy amerikai iskola

Vágólapra másolva!
Egy brooklyni zsidó középiskola kötelezővé tette diákjai számára, hogy töröljék magukat a Facebookról, a közösségi oldalon való jelenlétet ugyanis az iskola házirendjének megsértéseként értékelik, amiért pénzbüntetést szabnak ki a  nebulókra.
Vágólapra másolva!

A CBS New York amerikai hírcsatorna hírportálja szerint a Beis Rivkah nevű brooklyni haszid zsidó leányiskola diákjaival jelentkezéskor egy kötelezettségeikre vonatkozó megállapodást iratnak alá.

Benzion Stock rabbi, az iskola igazgatója a csatornának úgy nyialtkozott, hogy ebben egyértelműen leírják, hogy a diákok számára tiltott a Facebook használata,"mivel az nem illő dolog egy zsidó lány számára". Az iskolavezető szerint a világ legnépszerűbb oldalának használatát nem csak a diáklányok, hanem a felnőtt férfiaknak és asszonyoknak is hanyagolniuk kellene, mivel a szájt nem biztosít kellő magánszférát és méltóságot felhasználói számára - nyilatkozta a rabbi a New York Daily News napilapnak.

Az iskolaigazgató elmondta, hogy vallásos közösségként nem tartják helyénvalónak, hogy diákjaik facebookozzanak, így arra a harminchárom a diáklányra, akiknek a tiltás ellenére mégis volt saját profiljuk a közösségi szájton, száz dolláros, vagyis 22 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetést róttak ki, amelyet a következő tanévben fognak visszaadni nekik, emellettfiókjaik törlésére is kötelezték őket.

Az iskola diákjai számára egyébként már két éve tiltott a Facebookon való jelenlét, amellyel a diákok közül sokan nem értenek egyet. Egy, a New York Daily Newsnak nyilatkozó 15 éves diáklány szerint semmilyen illetlen dolgot nem csinált a Facebookon, mindössze egyszerűbbnek tartja a kapcsolattartást ismerőseivel a közösségi oldalon keresztül, ahol még saját anyukája is az ismerőse.