Saját operációs rendszert fejlesztett az Anonymous

anonymous os
Vágólapra másolva!
Saját operációs rendszerrel jelentkezett az Anonymous hacktivista csoport. A 0.1-es verziószámú Anonymous-OS-be hackerszoftvereket, az áldozat gépének kiismerését szolgáló programokat és a rejtőzést megkönnyítő eszközöket integráltak - adta hírül a Hacker News.
Vágólapra másolva!

Az otthoni felhasználók között is népszerű Ubuntu Linuxot vették alapul az Anonymous operációs rendszerét elkészítő programozók. A túlterheléses támadásokra és bonyolultabb törésekre felkészített rendszert pendrive-ra lehet telepíteni, így bámelyik számítógépet Anonymous munkaállomássá tud változtatni pár perc alatt.

Forrás: [origo]
Nem lehet tudni, hogy biztonságos-e az Anonymous-OS

A hacktivisták rendszerének egy komoly hátulütője van: nem lehet pontosan tudni, kik a fejlesztői. Az Anonymous akcióiban résztvevő szimpatizánsokhoz hasonlóan a hackerrendszer fejlesztői is eltitkolják a nevüket. A rendszer honlapján ugyan azt állítják, hogy a szoftver teljesen biztonságos, ugyanúgy használható, mint bármelyik Linux disztribúció, ám ezt érdemes fenntartásokkal kezelni. Akár trójait vagy a felhasználó tevékenységét megfigyelő kódokat is rejthet a szoftver.

Nem ez az első hacker OS

Az Anonymous-OS nem az első hackerek számára tervezett operációs rendszer. A piacon régóta megtalálhatóak azok a rendszerek, amiket az internetes biztonság támadójátékosainak igényeihez alakítottak ki. Az ingyenesen letölthető BackTrack nevű rendszer még többet is kínál, mint az Anonymous szoftvere. Folyamatosan bővülő sebezhetőség gyűjteménnyel, támadókódokkal, és komplex támadások megvalósítását segító programokkal együtt érkezik.

Nem véletlen, hogy az informatikai biztonsági konferenciákon gyakran lehet látni egy-egy előadáson, hogy az előadó átvált a virtuális gépen futó BackTrack telepítésre, és ott mutatja be, gyakorlatban, amit korábban elmondott.