Saját kütyüboltot nyithat a Google

Vágólapra másolva!
Meg nem erősített információk szerint a Google hamarosan egy olyan webboltot indít, amelyben saját márkanevét viselő, illetve gyártópartnereinek Android szoftvert futtató táblagépeit fogja árusítani - így próbálva megnyerni a vásárlókat a rivális Apple iPaddel szemben.
Vágólapra másolva!

Erről a Wall Street Journal című amerikai üzleti lap adott hírt névtelen forrásokból, de értesüléseit a Google egyelőre hivatalosan még nem erősítette meg. Az újság szerint az internetes áruházban a cég Google-márkanevet viselő táblagépeket fog árusítani, de a kínálatban többek közt a Samsung és az Asus által gyártott modellek is elérhetőek lesznek.

Ezzel a lépéssel a Google az Apple iPaddel való versenyképességét kívánja növelni a cég. A Google korábban saját webboltban árulta első androidos okostelefonját, a Nexus One-t is, bár akkor ez a módszer csak mérsékelt sikert aratott, ezért 2010 közepén be is zárt a keresőcég netshopja, a készüléket hagyományos üzletekben és mobilszolgáltatókon keresztül forgalmazták tovább.

Fotó: Hirling Bálint [origo]
A Samsung Galaxy Tab androidos táblagépe

A saját webbolt a Google számára lehetőséget biztosít arra, hogy csak nagyobb tudású, így az iPadhez hasonló felhasználói élményt biztosító táblagépeit népszerűsítse. Az Android szoftvert ugyanis ismeretlen kínai gyártók olcsó, fapados tabletjein is alkalmazzák, ami megtépázta a szoftver megítélését a felhasználók körében.